A gonosz kritikus

2022. július 09. 11:06 - Csintalan Jozefin

Péntek Esti Partizán – Jakupcsek Gabriella

Műsorkritika

Jakupcsek Gabriella valahonnan elmegy, majd visszajön, megint elmegy, megint visszajön. A Partizánban még télen szerepelt, és amíg nem mondta  ezeket a bornírtságokat, elvoltam vele. Nem sok közöm van a munkásságához, de pár éve egyik barátnőm küldött egy linket, nézzem meg, aztán bugyogjunk (Ridikül). Bugyogás az, amikor valami nagyon nem fedi le, azt, amit mi gondolunk a világról.

Megint egy közszereplő, akinek fingja nincs a #metoo kontextusáról, lényegéről. Havas Henrik (szexista barom) kapcsán azzal érvel, hogy "De hát ő ilyen!" Boné Ferenc is csak olyan volt. Gulyás felhozza a Fekete Pákós csokifasz témát (híres tévés eset, Havas kiment a stúdióból, annyira kiakadt, amikor egy játék során Fekete Pákóék csapata a csokifasz nyalást találta ki). Kérdezi Gulyás Márton, szerinte akkor is elhagyja a stúdiót Havas, ha csak Jakupcseknek kellett volna csokifaszt szopni? Szerintem, igen, mondja Jakupcsek háromszor. Hát persze. Ez a barom, aki rendszeresen alázza a kolléganőit, azért ment ki, mert alfahímként alázták meg, faszt akart vele szopatni egy fekete bunkó, akit mélyen lenéz. Ha csak Jakupcseknek kellett volna csinálni, térdét csapkodva, fejét hátravetve röhög, hogy mind a harminckét bolti foga kilátszik, és a cipőtalpáig belátunk. Ha engem kérdeznek a Watergate-ügyről, vagy a norvég olajfúró tornyokról, vagy a klímakatasztrófáról, azt mondom, nagyon fontos, de sajnos nem értek hozzá, nincs elég olvasottságom a témában, ezért nem tudok véleményt mondani. Jakupcsek nem ezt mondja. Nem szeretné, ha a vendégei rosszul éreznék magukat, ugyanakkor volt képe azt kérdezni a bántalmazott Demcsák Zsuzsától, hogy "Hol rontottad el Zsuzsi?" Csak mert ő azonnal ott tudta hagyni Máté Gábort, amikor megcsalta. Olyan ez az egész, mintha interjút csinálna a Világbank elnökével, de nem tudná, mi az IMF. De a legtrébb, az "Én csak magamból indulok ki" mondata. Ennyi év alatt nem jött rá, hogy vannak témák, amelyekben sokkal jobb, ha nem Jakupcsek Gabriellaként van jelen, hanem a témából pro & kontra felkészült, empatikus emberként? Zsuzsi elrontott valamit, a perverz, abuzáló operett huszár Kerényi Miklós Gábor viszont tévedett és túlélő. Nagyszerű, hogy ez a jégbe fagyott őstulok lelép és átadja a helyét olyan műsorvezetőknek, akik a társadalmi vagy női szolidaritást komolyan veszik, értik a mai korszellemet, és kifejezéseket, és nemcsak azért mert az Urban Dictionary-t böngészik esténként. Mert az oké, hogy a nyolcvanas, kilencvenes évek olyan volt, amilyen, de hogy ma, egy (nő) műsorvezető ezeket az évtizedeket idézze meg a kérdéseivel, és a habitusával, az több a soknál. 10/5

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://habszivacsszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr9817878331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A gonosz kritikus
süti beállítások módosítása