A gonosz fotelkritikus

2023. április 21. 07:59 - Csintalan Jozefin

Sávolt Karolina művészete

Kritika

Ha egy Marslakó idejönne képeket nézegetni, biztosan tetszenének neki Sávolt Karolina festményei. Nem tudná mi van rajta, de hatással lenne rá. Aztán megmutatnák neki Barnett Newman Ábrahám című munkáját, és az meg nem tetszene neki. Miért? Mert Sávolt vásznai előtt instant élményt kap, míg Barnett Newman-on gondolkodnia kell, és azt a Marslakó nem szereti

Teljesen mindegy, kik a szülei Sávolt Karolinának (2010), megdolgoztak mindenért, és természetes, hogy segítik a gyereküket. Hagyjuk a fenébe, hogy ha borsodi cigánylány lenne, mire menne a művészetével. (Semmire). Az élet igazságtalan. Egy valami azonban érdekes, a tanárai nem ismerték fel a tehetségét, persze, egyikük sem galéria tulajdonos. Sávolt Karolina a COVID időszak alatt kezdett festeni, és ma már a Bodó Galéria állítja ki és értékesíti a műveit, a Papagájvirág eladási ára 5 500 000 HUF, ott, ahol Nagy Kriszta X-T Tereskova (1972) Gésa Karácsony 2013 című munkájának kikiáltási ára 480 000, Szőke Lili (1993) – aki láthatóan tud rajzolni is – Fekete és arany című munkájának meg 440 000, csak összehasonlításként.


w1siziisijiwnzi4ncjdlfsiccisimnvbnzlcnqilcitcxvhbgl0esa5mcatcmvzaxplidiwmdb4mjawmfx1mdazzsjdxq.jpg

            Barnett Newman: Abraham. 1949, MoMA

  papagajvirag.jpg

Sávolt Karolina: Papagájvirág

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://habszivacsszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr1518106208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A gonosz fotelkritikus
süti beállítások módosítása